sâmbătă, 16 mai 2009

Când clanul Holban se întâlneşte

N-am văzut multe reuniuni de familie ca ale mele. Poate doar în Naşul şi alte surse cinefile cu tematici dubioase. De obicei, lumea râde, spune bancuri. Beau Adria, Burger, fac mişto de bunicul surd. Nu e aşa?
Ei bine, la mine e altfel. La mine se taie trabucuri. La mine nu se discută fotbal. La mine nu se adună familia Holban, ci clanul. La noi, totul e sobru, indiferent de e înmormântare, nuntă ori onomastică. La noi, copilul de 5 ani învaţă deja să mănânce cu tacâmuri. La noi, ţi se dă peste mână dacă înclini farfuria de supă înspre tine şi nu înspre exterior. Noi te taxăm dacă îţi legeni picioarele sub masă. Noi nu zâmbim. Noi menţinem discuţii pe teme de cultură şi cărţi în mod obligatoriu şi nu din plăcere. La noi, cadouri se fac în bancnote. Şi se întrec între ei pentru care oferă mai mult. La noi, găseşti cele mai variate personaje. Naşi care lucrează la frontieră. Veri care lucrează în Poliţie. Parveniţi. ..te, scuze. Nepoţi obligaţi să dea la Medicină. Oameni cu multe terenuri. Suntem peste tot dar numai unul în inima altuia, nu.

4 comentarii:

Anda spunea...

Uuuuuuuuuu, Laura are rude cu baniiiiiiiiiiiii.

Pockerface spunea...

Si in clanul tau Holban se vorbea acu 30 de ani de fotbal... fara trabucuri ci cu Carpati, Amiral sau Snagov. Copii se retrageau in camera "copiilor" si pipau si ei o tigara nasparlita sau topeau un rest de bere de pe fundul sticlei palmate din camera de zi... Snobi gaseai ca peste tot, dar erau pe undeva uniti... Pareau, cel putin in ochii lor, si ai mei, o familie...
Si eu, care i-am cunoscut pe mai toti, si pe Nasul de la frontiera si pe varul de la Politie si pe unii care trebuiau sa dea la medicina ca si pe rebelii care au dat cu piciorul la cate o sansa in viata, pe toti, i-am invidiat ca ERAU o familie... Chiar daca atunci, ca si acum, banii vorbeau si cainii latrau...
Ca "totul e sobru"? Asta se multumeste vietii asteia vesele si pline de bucurii si surprize...
Si, pana una-alta, clanul Holban e familia ta... Pana vei schimba numele si clanul ;-)

gorro spunea...

Sunt mulţi pe lumea asta care îşi doresc să fie membrii ai unei familii, clan, cum îl denumeşti tu. VEzi comentariul lui Pokerface.

Vladh2009 spunea...

si pe mine ma cheama Holban!!!!
asta puteti vedea si la nume!!!