marți, 25 august 2009

Planuri peste planuri

În scurt timp, reîncepe "şcoala". Şi în scurt timp, am să absolv facultatea şi-am să devin o jurnalistă cu diplomă, şovăielnică. Mă rog, timpul nu e aşa de scurt dar când a mai rămas pe calendar un an, lucrurile par mult mai realistice şi nu mă mai pot ascunde sub plapumă. Sau după bluza mamei. Nu prea poartă fustă deci na. Revenind la şovăielnică. Şi la mine. Dat fiind că sunt genul de om care are în fiece dimineaţă o listă cu things to do în ziua ce porneşte, nu pot să intru în ultimele trei sute şaizeci şi de zile fără să mă gândesc la what is next.
Să nu mă fac înţeleasă greşit. Nu-mi schimb meseria! Adevărul e că entuziasmul a leşinat pe nesimţite, dar masteratul la FJSC, în Bucureşti, tot mă aşteaptă! Însă mă tot rodea gândul să întregesc vocaţia asta cu încă o specializare. Iar în timp ce culegeam prune la Belinţ, din iarbă, de lângă excrementele de oaie, mi-a venit ideea genială care mă ţine în priză de vreo două săptămâni. Regie! Regie, regizor, concept, viziune, artistic, unghiuri, cadre, toată familia. Şi-am înţeles atunci de ce o voce interioară tot mă împingea sprea Teatru de la terminarea bacului. Nu actoria trebuia să mi-o văd în faţa ochilor, ci uşor în spatele ei. Aşa că mi-am căutat drumurile, mi-am găsit finaliştii, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinema versus Universitatea Media, mi-am găsit cursuri, bibliografie pregătitoare pentru admitere, oameni de încredere si gata! M-am înarmat cu peste 100 de producţii autohtone, caiet de automeditaţii, caiet de notiţe. Sunt pe punctul de a-mi începe arhiva de însemnări în numele fiecărui regizor şi actor, care merită menţionaţi mai mult sau mai puţin. Sunt pornită să-mi încarc ultimul an de Jurna cu multă cultură cinematografică, pe lângă care am trecut de multe ori în vizionările mele fugitive de 2-3 filme pe noapte.
Specializare Jurnalism, iei în căsătorie, de bună voie şi nesilită de Laura, Specializarea Regie de Film şi Televiziune, ca să vă completaţi întru meserie, la bine şi, sperăm, la mai puţin rău, până când moartea vă va trece pe piatra funerară împreună?
Îhî!!!!!

1 comentarii:

cucu-bau spunea...

yey, cool :P so....anything u direct i'll review, all right? deal ?:)